-
RSS Volgen Fan worden

Bezorgd voor FeedBurner


Recente posts

KidsYoga en Mindfullness
Ouder-Kind Yoga in de bibliotheek in Meerssen
PeuterYoga bij MIK - Plons Maastricht
Yoga-Workshop
Kinderfeestje met KinderYoga in Rothem :-)

Categorieën

Buiten Yoga - workshop!
Gezondheidsdag school Kanne
Info
Kinderfeestje met KinderYoga in Rothem !
KinderYoga & Mindfullness
KinderYoga in Meerssen bij Goderrein Heilpraktijk
KinderYoga in school 'Den Dries' te Bolder
KinderYoga in school 'Het Jekerdal'
KinderYoga in school 'St. Oda'
KinderYoga Montessori Binnenstad Maastricht
KinderYoga plein Eben Emael
KinderYoga-les in Smeermaas
Krantje MIK Kiekeboe Maastricht
Ouder-Kind Yoga in de bieb
PeuterYoga bij MIK - Plons
PeuterYoga bij MIK-Kiekeboe
PeuterYoga bij MIK-Plons
PeuterYoga bij MIK-Schip Ahoy
Relaxatiemaand school Kanne & Zichen-Bolder
Thank you :-)
Translate / Vertalen
Verslagen en foto's Peuterdagverblijf
Verslagje en foto's 'De Poort'
Workshop 'Yoga & Ontspanning'
Yoga-optreden Schoolfeest Kanne 2011

Archief

février 2018
juin 2017
décembre 2016
mars 2016
janvier 2015
mai 2014
janvier 2013
novembre 2012
octobre 2012
mai 2012
décembre 2011
octobre 2011
juin 2011
mai 2011
avril 2011
mars 2011
février 2011
janvier 2011
novembre 2010
octobre 2010


De Yoga-juf :-)

KidsYoga en Mindfullness

Van oktober 2017 tot januari 2018 heb ik een reeks van 11 Yoga-Mindfullness lessen gegeven aan de kinderen van basisschool Belfort in Maastricht :-) Het was voor sommige kids een beetje moeilijk (vol te houden), en anderen vonden het juist weer héérlijk! Heel leuk om te doen voor mij, en wat dat betreft ook voor herhaling vatbaar. Heeft u als school wellicht ook interesse? Neem dan vooral contact op met mij, zodat we kunnen bespreken hoe we één en ander kunnen inkleden voor jullie kinderen :-)


Ouder-Kind Yoga in de bibliotheek in Meerssen

Enige maanden geleden ben ik gevraagd op een woensdagmiddag ouder-kind Yoga te geven in de bibliotheek te Meerssen. Dat was heel leuk! Niet druk bezocht maar wel heel gezellig en inspirerend. Enkele van de mama's met de kindjes zijn daarna bij mij in de praktijk op ouder-kind Yoga gekomen voor lessen (om de week). Hier een paar foto's voor een indruk van de geslaagde middag. Ook de bibliotheek en met name Claudia G. van harte bedankt voor de inzet. Het wordt zeer gewaardeerd!

PeuterYoga bij MIK - Plons Maastricht

De eerste van een reeks PeuterYoga lessen bij MIK - Plons in Maastricht zit erop.
Sommigen moesten even wennen, maar er waren er ook die gelijk al heel leuk mee deden.
Met zowel de activatie als de yoga-houdingen alsook het Ohm-momentje :-)
De ontspanning was de kers op de taart, fijn met een kussentje op je buik rustig ademen..

Yoga-Workshop

Een tijdje geleden heb ik een buiten workshop gegeven aan een leuke groep jonge vrouwen.
Zie je dat ook wel zitten voor je vriendinnen of vriendengroep? Of wellicht voor een familie bijeenkomst nieuwe stijl?
Neem dan contact met mij op, en we vinden zeker een leuke locatie!
Bel 0031 613186996 Gerrie (Ludgardina) StavastKinderfeestje met KinderYoga in Rothem :-)

Het is alweer even geleden, maar dat maakte het natuurlijk extra leuk! Een kinderfeestje wat ik dit keer samen met dochter Sjanneke mocht opleuken met een KinderYoga-sessie. Vijf kleine prinsesjes hebben heel erg goed hun best gedaan met allerlei Yoga-dieren-houdingen. Het was helemaal geweldig :-). Mocht u ook interesse hebben in zo'n fijne aanvulling van een kinderfeestje, belt u mij dan gerust op nr: 06-13186996. Kosten : 50 euro voor een uur effectief les. (in totaal zijn we ca anderhalf a twee uur bezig met het geheel, plus er is een leuke surprise bij voor de kinderen.)

   

KinderYoga in Meersen bij Goderrein Heilpraktijk

KinderYoga in Meerssen, in de Yogaruimte in de Sint Josephstraat 22, op maandagen van half 4 tot 5 uur. Er is nog plaats!


KinderYoga Montessori Binnenstad Maastricht
De Vlinders gaan op reis..
En zijn daarna stevig gegrond in De Boom :-)

KinderYoga-les in Smeermaas

Tijdens de KinderYoga-lessen werken we ook geregeld in paren, dit geeft heel leuke effecten natuurlijk, en brengt het contact tussen de kinderen ook meer naar voren :-)

Om jullie hier een idee van te geven plaats ik wat foto's van afgelopen week. 
De dubbele danser, en de dubbele schildpad. Have fun in trying :-)


Thank you :-)

Thank you for all your lovely posts,
with Love and Light!
Gerrie

PeuterYoga bij Schip Ahoy in Nieuwstadt

Bij Schip Ahoy zijn al 3 lessen PeuterYoga geweest. En vanaf de eerste les tot nu zie je al echt hoe de peuters zich steeds beter gaan voelen bij de oefeningen en de ontspanningen. 
Ze groeien erin! :-) Les 1 zijn we begonnen met het woordje ''Ohm'' te zeggen, zodat we van binnen al wat rustiger zouden worden.

 


Daarna hebben we allerlei leuke dieren nagedaan, en ook de Boom!
De juffen deden goed mee :-) ook met de ontspanning naderhand..Bij les 2 mochten de kindjes van thuis hun knuffels meenemen. En die hebben de hele les meegedaan :-) Ze vlogen door de lucht tijdens de activatie vooraf, en ze lagen op de buikjes tijdens de ontspanning ivm het voelen van de adem.Les 3 begon weer met ''Namasté en Ohm'' (ze kenden het nog), en daarna hebben we leuke oefeningen gedaan. ''Het wiegen van de baby'' * ''Dubbele boterham'' * ''Roeren in de soep'' * ''Kind-houding'' * ''Roeien" * "Fietsen" * ''Krokodil" * "Ezel" * "Rekkende Kat'' * "Kikker" * en tussendoor fijn uitrusten natuurlijk :-) het ging heel erg goed bij Schip Ahoy!
Tot slot nog wat Ontspanningsfoto's :-)

MIK Kiekeboe in Maastricht

Mik Kiekeboe heeft een artikel in hun krantje geplaatst,

MIK krantje kiekeboe.pdf (PDF — 564 KB)
lees maar mee :-) 


 
 
 

PeuterYoga bij MIK-Kiekeboe; 17, 18, en 21 Oktober

Het waren drie leuke ochtenden bij MIK-Kiekeboe!

We hebben de Beer gedaan, de Kikker, de Vlinder, en heel veel andere dieren, daarna gingen we soms in ons nestje, mandje of holletje liggen om even uit te rusten. En als de kindjes dat wilden, werden ze in hun nestje, mandje of holletje even fijn geaaid :-) Na al het 'harde werken' voor de kleine yogi's was het goed echt rusten naderhand, even heerlijk in de ontspanning :-)
Een kleine impressie van de 17e zijn deze foto's;Op de 18e, was er een héél enthousiaste groep! We vlógen haast door de oefeningen heen, en hebben toen nog heerlijk in een treintje gezeten om elkaar's schoudertjes wat te masseren. Ontzettend fijn! Zie hieronder wat foto's van die dag;

Daarna alweer de laatste, op de 21e Oktober. En ook hier een heerlijk clubje peuters. Enkelen waren wat verlegen, anderen weer heel enthousiast. Veel leuke, en fijne oefeningen gedaan, ook de Boom en het afgevallen Appeltje :-) En door alle dagen heen bij MIK-Kiekeboe hebben de knuffeltjes van de kinderen ook mee mogen doen en zo hun rol kunnen spelen voor de kindjes. Dank jullie wel voor de fijne ervaring, en voor de kennismaking met jullie allemaal :-)


KinderYoga plein EbenEmael

Op 25 Juni was er een kindermiddag georganiseerd door de ouders van een leuk woonplein in Eben Emael. We hebben KinderYoga gedaan, de Berg, de Boom, de Kraanvogel, de Hond -in een tunnel met een Slang erdoorheen-, de Kat, de Kind, de Zwaan enzovoorts! en daarna ook nog flink gemasseerd bij elkaar. We deden alsof we een Pannekoek waren, en de regen in de Herfst, en we speelden ook nog een Koekje. Het was allemaal heel fijn om te doen, -ook de tekening maken achteraf- en we hebben veel plezier gehad! Daarom hieronder wat foto's van het evenement, zodat u er ook een beetje van mee kunt genieten :-) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yoga-opvoering schoolfeest Kanne op YouTube :-)

Met de groep oudere kinderen 'de Zonnegroet' gedaan. En dat ging ook echt heel goed, totdat de wind wat met de matjes ging spelen :-)

U dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
KinderYoga
KinderYoga op schoolfeest Kanne

Yoga-opvoering schoolfeest Kanne op YouTube :-)

Met de jongere kindjes, de Boom, Bamboo, Hond, Morning Glory, Kind, Schildpad, Krokodil, Happende krokodil, Slang, en Namasté :-)
 
U dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
KleuterYoga
KleuterYoga schoolfeest Kanne

Vertalen / Translate met Google!

Translate :-)

Gezondheids(Sport)dag School Kanne

Vandaag was de gezondheidsdag in Kanne, op basischool 'Het Jekerdal'.
Ik heb achtereenvolgens aan 5 (of waren het er 6? Het was een komen en een gaan :-) groepen kinderen Yoga en Ontspanningsles gegeven. Het was leuk om te zien hoe steeds meer kinderen zich konden overgeven aan de bewegingen, de asana's, en aan de ontspanning. Weer een heel andere ervaring dan vorig jaar. Bedankt, Ik vond het fijn om te doen! Hieronder nog wat foto's vanuit de zaal..
 

KinderYoga op St. Oda-school

We hebben afgelopen maandag een reeks van 6 lessen voltooid op de
St. Oda-school. Telkens op de maandag-namiddag. Ik hoop van harte dat jullie het allemaal leuk hebben gevonden :-) Jullie hebben veel geleerd over ademhaling, rustgevende houdingen, etc. Ook hebben we veel kunnen 'Yoga-spelen', want we hebben de laatste drie lessen ook het Yoga-spel gebruikt. Als afsluiter hebben we de laatste les de hele boel omgegooid en onze ontspanning als eerste gedaan, zodat jullie aan je ouders en opa's of oma's konden laten zien welke asana's (houdingen) jullie allemaal konden :-) Bv: De Krokodil, de Kind, de Brug, de Kraanvogel, de Bamboo, de Morning Glory, de Ezel, de Kikker, de Uil, de Vlinder, en nog veel meer! Met als afsluiter de zelfverzonnen Trommel -Van Denise- (Ga op je rug liggen, trek je benen op en buig ze naar achteren, en ga dan met je handen of vuistjes hard trommelen op je billen!) Leuk dat ik jullie heb ontmoet. En zeker een Yogiale groet van Yoga-juf Gerrie :-)

Eerst laten we de Boom zien. En daarna de Ontspanning.. Onthouden jullie het? Oefen thuis maar fijn door 

KinderYoga in Kanne, 3e, 4e, 5e en 6e klas


Ook de kinderen in basisschool 'Het Jekerdal' in Kanne hebben een rustgevend uurtje achter de rug. Het was wel een beetje te koud in de turnzaal, dus helaas hebben we een gedeelte met de jas aan moeten doen, maar dat nam de pret niet weg tijdens de activatie en het doen van de Yoga-houdingen. Zie hier eerst het rustig gaan zitten in de Meditatiehouding om te oefenen met onze diepe adem-haling..


En dan uiteraard de diepe ontspanning, .. heerlijk! En ze hebben goed gewerkt :-)

Kinderyoga groep 4, 5 & 6 'Den Dries' te Bolder

De warming-up van het 4e en 5e leerjaar..               Even in stilte zitten en zijn.. 


Vandaag hebben groep 4, 5 en 6 van school 'Den Dries' in Bolder weer een
Yoga-les genoten. De eerste groep was ca. 53 kinderen sterk, en de tweede telde zo'n 30 kinderen. Ik moet zeggen, jullie hebben het heel erg goed gedaan! Hopelijk hebben jullie ook iets aan de oefeningen voor thuis.
(Denk nog maar eens aan jullie ademhaling :-)
Yogiale groetjes van Gerrie..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Het 6e leerjaar oefent de buikademhaling..               En gaan na diverse oefeningen in de Kind-houding..
 
Tot slot gaan ze in de diepe ontspanning..
 
Het is heel goed gegaan. De eerste groep heeft o.a. De Boom, De Berghouding, De Hond, De Sfinx en De Krokodil gedaan, plus oefeningen rondom de adem en de diepe rust. Bij de tweede groep hebben we wat meer verdieping in alles kunnen brengen, en ook nog De Heer van de Dans gedaan, heel knap! Jullie hebben allemaal heel goed gewerkt :-)
 

Workshop 'Yoga & Ontspanning'

 
 

Hierboven de geneugten vooraf en achteraf..  
                                                         
Samen met elf zussen en schoonzussen (één moest zich helaas ziek melden) hebben we een Workshop Yoga & Ontspanning gehouden. Met vooraf een koffietafel en aansluitend een high tea. Heerlijk om te doen! Jullie zijn een fantastische groep vrouwen om mee te werken!
 
Wellicht tot ziens,
en een hartelijke groet van ons,
 
Gerrie en Don.
 
Hieronder liggen de dames heerlijk in de Krokodil -Makarasana-.. Ontspanning doet deugd!

 
 
 
 

'Relaxatiemaand' scholen Kanne & Zichen-Bolder

Daar de maand Januari op de basisscholen in Kanne, en Zichen-Bolder als thema 'Relaxatie' hebben in 2011, kreeg ik de vraag van de directeur of ik de leerkrachten rond dat onderwerp een Yoga-les wilde geven. Het was enorm leuk om te doen, en het moet gezegd, iedereen deed heel fijn mee. Ik mag een reactie plaatsen van de directeur, en dat doe ik natuurlijk graag.. Allemaal bedankt, en wie weet.. Tot ziens? In elk geval een Yogiale groet van Gerrie
 
Beste,
 
Vooreerst nogmaals dank en proficiat voor afgelopen dinsdag. Iedereen, en echt zonder uitzondering, vond het een fijne en deugddoende ervaring. 
Voor herhaling vatbaar.

 
Vriendelijke groeten 
Reggers Leopold 

directeur
Vrije Basisschool 'Den Dries' Zichen-Bolder
Vrije basisschool 'het Jekerdal' Kanne
 

KinderYoga school 'De Poort'


De kindjes van 'De Poort' die meedoen met de kinderyoga genieten er met volle teugen van! Ze weten nu al heel goed hoe de yoga-les is opgebouwd. Namelijk: Opwarmen op leuke muziek, dan yoga-oefeningen doen die vaak op dieren lijken, zoals; 

de beer, de ezel, de kikker, de kraanvogel, de vlinder, de zwaan enz. Maar ook bv: het kind,de boom, en de brug en dergelijke. Daarna doen we soms nog ontspannings- of ademhalingsoefeningen, en natuurlijk als afsluiter de echte ontspanning! Waarbij we heerlijk onder ons dekentje mogen liggen.. Het zijn lieve kleine yogi's die goed hun best doen! Een Yogiale groet, van yogajuf Gerrie :-)
  

Verslag van peuter-Yoga 1,2,3

Activiteiten 3+ groep. Vanmorgen zijn we met de 3+ groep de eerste peuter-Yoga-les gaan doen. Samen met Gerrie, de juffrouw. We moeten eerst onze lichaampjes warm maken, daarna doen we allemaal leuke oefeningen. We zijn dieren na gaan doen. Eerst mannetjes-Apen, daarna vrouwtjes, Beren, Poesjes, en toen waren we erg moe van het nadoen en springen en de geluiden die we erbij maakten, en zijn we lekker op de matten onder een dekentje gaan uitrusten met heerlijke rustige muziek erbij. Daarna hebben we de schoentjes weer aangedaan en opgeruimd. Iedereen heeft goed meegedaan. Ze waren allemaal erg onder de indruk en geïnteresseerd, zelfs de juffen :-)
***
Vandaag het 2e lesje van de peuter-Yoga. Eerst lekker bewegen en gek doen om de lijfjes op te warmen. Dan speelse Yoga-dieren oefeningen zoals de Poes, Bizon, Kraanvogel (op 1 been staan), de Zeehond enz. Tussendoor even uitrusten op de mat. Dan met de adem een ballon wegblazen. De ballon op je buikje leggen, en je handjes erop leggen, bij inademen gaat de ballon langzaam omhoog en bij uitademen gaat de ballon weer naar omlaag. Als afsluiting doen we ontspanningsoefeningen. Dag Gerrie, tot de volgende keer.
 
***
 
Vandaag de 3e keer peuter-Yoga met de 3+. Eerst bewegen op mooie rustige muziek. Sommige kindjes weten al heel goed wat de bedoeling is. Daarna deden we verschillende dierenoefeningen zoals; Zeehondje, Zwaan, Kraanvogel en Krokodil. Daarbij mogen de kinderen elkaar aaien als ze een dier uitbeelden dat op de grond aan het rusten is (in het mandje of nestje bv). Als laatste een rustige ontspanningsoefening liggend op de grond onder een dekentje, heerlijk! 

Gerrie vond dat het deze keer heel goed ging, de meeste kinderen deden mee, en op het laatst ook de stoere jongens.
 
 

De Yoga-juf is gearriveerd :-)

Vanaf heden is er de mogelijkheid om te bloggen op de Yoga-juf-blog :-) Ik hoop dat we er veel interessante gegevens op mogen uitwisselen! Tot snel,
de Yoga-juf