Yoga en Massages:

Het is bewezen dat Yoga en Massages de bloedcirculatie stimuleren en de flexibiliteit van uw lichaam verhogen. Ook voorkomen Yoga en Masseren stress, stijve spieren, sommige aanhoudende pijnen en depressie, en tevens gevoelens van paniek. De Yoga voor lichaam, hart en geest zoals bij Goderrein gegeven wordt zorgt voor een toenemend Zelfbewustzijn en voor toenemend Zelfrespect, tevens bevordert en versterkt het keuzes voor een gezondere leefstijl..

U, uw kind(eren), en de mensen waarvan u houdt en waarvoor u zich verantwoordelijk voelt, zijn aan de beurt om te ontspannen..

U gaat zich weer goed voelen in uw lichaam, en blij zijn om wie u werkelijk bent..

Ga simpelweg ervaren dat u goed bent, precies zoals u bent!

Graag wil ik u hierin een helpende hand aanreiken, en Goderrein Heilpraktijk biedt u het volgende:

- Dru-Yoga voor alle leeftijden

- Kinderyoga,

- Yoga-projecten op scholen of op kantoor.

- Ayurvedische Massage, en diverse andere massage-vormen, (ook voor kinderen!)

- Tevens Begeleiding en Stress-management middels Coaching consulten.

- Nieuwe Energiewerk: ik ben Docent in de Sirius Energie Methode (S.E.M) zie agenda.

- Workshops & cursussen

*** Kijk ook eens op : www.spiritueellifecoach.com - Ludgardina ***

Uitleg YOGA:

Je eerste les geldt als proefles en kost 5,00. Daarna kosten de lessen 9,00 per keer voor anderhalf uur.

Na de proefles betaal je in 1 x de resterende lessen. Je kunt altijd wisselen om eens een les in te halen, of de ZOOM Les volgen of thuisgestuurd krijgen via een link. Lukt dit ook niet, dan kun je na drie gemiste lessen een sessie komen doen op de energetische stoel in de praktijkruimte in Ulestraten. Hiervoor stemmen we een datum af samen. Deze sessies zijn bijzonder helend en zeer ontspannend.

Op dit moment kan ik per les 4 mensen plaatsen ivm de 1,5 meter regel.


Maandag van 09:30 - 11:00 * ZOOM les

Maandag van 19:30 - 21:00 (Bij uitzondering is er soms plaats voor 1 persoon, maar in principe VOL)

Dinsdag van 09:30 - 11:00  * Goderrein

Dinsdag van 19:30 - 21:00  * Goderrein

Woensdag van 09:30 - 11:00 * Goderrein

Woensdag van 17:00 - 18:00 ? * is er KinderYoga mogelijk, ik start met 4 kinderen direct weer op.

Woensdag van 19:30 - 21:00 * Goderrein

Donderdag van 09:30 - 11:00 * Goderrein

***

Nieuwe data Yogarooster Seizoen 3 - 2020:

Volgt vanaf september!

Volgt

Volgt


Volgt 


Volgt

Volgt


***

Yoga voor Peuters & kleuters en grotere kids:

Peuters, kleuters en kinderen in het algemeen ontdekken de wereld met een enorme intensiteit. En als volwassenen zijn we ons niet altijd bewust van de hoeveelheid prikkels die op onze kids afkomen. Als de hoeveelheid prikkels te veel wordt kan dat leiden tot concentratieproblemen, boosheid, agressief gedrag, slaapstoornissen of onvermogen om zichzelf te vermaken. Tv is geen ontspanning.. het kind krijgt dan nog steeds teveel prikkels binnen. En het biedt ook geen ruimte voor lichamelijke ontwikkeling, gebruik van de zintuigen en het ontdekken van het eigen ik. Yoga geeft die gelegenheid wèl. Op een rijtje gezet biedt Yoga de kans voor hen om:

· zich te ontspannen..

· vertrouwd te raken met hun innerlijke wereld..

· zelfvertrouwen te krijgen..

· hun eigen creativiteit aan te spreken..

· en om zich te uiten..

We doen dit op een verantwoorde en vrolijke manier. Met aandacht voor actieve en rustgevende Yogaoefeningen, speelse ademhalingsoefeningen , en het stimuleren van de zintuigen en spelletjes.

Door Yoga krijg je namelijk :

· meer zelfvertrouwen..

· een groter zelfbewustzijn..

· beter concentratievermogen..

· en maak je een emotionele groei door.

Ditzelfde geldt uiteraard voor:

° de oudere jongeren,

° de volwassenen,

° de senioren,

° en de zwangeren.

Dat maakt Yoga zo bijzonder! Lichamelijk en geestelijk wordt je er sterker van. Door al jong met Yoga te beginnen, leg je een goede basis voor een gezond en evenwichtig leven. Maar je bent uiteraard nooit te oud om ermee te beginnen.

Dru-Yoga, is een zachte vorm van Yoga. Waarbij het vooral gaat om de vloeiende bewegingen, de aandacht die men daarin brengt -zodat ons Zelf-Bewustzijn wordt vergroot- en het plezier daarin. Met als cadeau dat ons lichaam soepeler en sterker wordt, en men beter leert te ontspannen. Het gaat niet zozeer om het presteren. Yoga geeft een gevoel van welbehagen en rust. Van vrede. Als u pijnen heeft dan pas ik de oefeningen aan uw kunnen aan. U hoeft nooit het gevoel te hebben dat u 'iets niet kunt'.

De lessen zijn opgebouwd uit:

- Activatie van het lichaam

- Energie Block Release (E.B.R.) & oefenreeksen

- Asana's (Dit zijn de klassieke Yoga-oefeningen)

- Pranayama (Ademhalingstechnieken)

- Concentratie * Meditatie * DIEPE Ontspanning

De ZwangerschapsYoga wordt gegeven volgens de methode van Shiva Rea, mooi, vloeiend, en heel bewust. Het zachte en energetische stuk komt er natuurlijk ook bij, en dat is weer geheel volgens methode Dru-Yoga.

U bent altijd welkom om eens te komen proberen in één van de lessen.

Verder wil ik even Helen Purperhart en Marjolein Tiemstra hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de manier waarop wij heden ten dage KinderYoga kunnen geven .. Ik maak dankbaar gebruik van jullie geweldige lectuur :-)

Massages: * Deze vinden vooralsnog niet plaats in Puth, maar in de andere praktijkruimte *

Extra uitleg over de Ayurvedische massage:

(Bij Goderrein is de massage pure Wellness)

De voordelen van Ayurveda-massage, zoals beschreven in de oude teksten:

Masseren is prettig en ontspannend

Masseren gaat het ouderdomsproces verminderen

Masseren voorkomt vermoeidheid

Masseren brengt harmonie in het zenuwstelsel

Masseren verbetert het zicht, de werking van de ogen

Masseren is voeding voor het lichaam

Masseren stimuleert een lang leven

Masseren verbetert de slaapkwaliteit

Ayurvedische massage is een van de behandelmethoden binnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda.

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n vijf tot zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus).

De 3 dosha’s Vata, Pitta en Kapha opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde spelen een belangrijke rol in de Ayurveda. Alles, mensen, seizoenen, leeftijden kunnen beschreven worden in termen van deze 3 bio-energieën.

Binnen de Ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s Vata (ether, lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water, aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is, de weefsels normaal functioneren.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten en is het onderdeel van een behandelprogramma of als voorbereiding op de pancha karma, de vijfvoudige reinigingsmethode.

Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage. Veel kruidenoliën zijn gebaseerd op een basisolie als sesamolie, kokosolie of ghee (geklaarde boter) waar kruiden in verwerkt zijn. In sommige gevallen (kapha type klachten of personen) kan met droge kruiden gemasseerd worden.

De Ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten genaamd marma’s heeft de Ayurvedische massage een energetisch aspect. De masseur stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt voor zij/hij de massage start.

De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De massage:Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid, draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn. 

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (Ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten.

De Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

(* Bron: www.massagevormen.nl)